Valt de regering over de mensen in hongerstaking? “Er zijn momenteel veel ernstigere problemen”

door: BVDO
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Er dreigt een stevige regeringscrisis nadat mensen die een verblijfsvergunning willen krijgen hiervoor in hongerstaking gaan. Onze lezers reageren op de situatie.

In Brussel zijn honderden mensen die illegaal in ons land verblijven in hongerstaking om een verblijfsvergunning in ons land te verkrijgen. Wij vroegen onze lezers of de regering door deze situatie kan vallen.

“Hopelijk valt ze want dit is chantage van de PS”, schrijft iemand. “En als er dan echt iemand sterft keren ze hun jas wel. Het zijn gewoon poenscheppers met veel bla bla. Als de Walen rechts konden stemmen zou de PS nog versteld staan van het aantal stemmen dat ze verliezen.”

“Er zijn momenteel veel ernstigere problemen zoals covid en overstromingen in ons land, dan illegale mensen , die VRIJWILLIG in hongerstaking gaan”, klinkt het nog.

“Laat ons hopen. Maar ze zijn bang van de kiezer. Ze blijven vastkleven aan de macht. Of de maatschappij daar onder lijdt of niet is van geen belang”, reageert iemand anders.

“Die gaan hun goedbetaalde postjes en voordelen niet zomaar opgeven hoor, stom zijn ze niet”, valt te lezen. “Zelf moesten ze de regering doen vallen door eruit te stappen, dan komen er weer verkiezingen, wat wil zeggen dat ze dit ontslag dan gewoon als publiciteit gaan gebruiken om kiezers binnen te halen.”

“Dan plegen zij ook chantage net als de hongerstakers. Die mensen hebben er zelf voor gekozen. We kunnen niet blijven naar hun pijpen dansen”, horen we.