Nicole de Moor, opvolgster van Sammy Mahdi, laat duidelijk verstaan hoe zij met hongerstakers zal omgaan

door: STS
Nicole de Moor
Afbeelding bron: Photonews

Hoe zal kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) de situatie aanpakken indien ze geconfronteerd wordt met een groep hongerstakers die collectieve regularisatie wil afdwingen?

Zal ze het op dezelfde manier aanpakken als haar voorganger, Sammy Mahdi, en het been stijf houden? Die vraag werd haar gesteld in 'Terzake'.

"Absoluut, geen twijfel over", klonk het antwoord. "Het regularisatiebeleid van vandaag is humaan, dat wil ik toch benadrukken. Het is een beleid waarbij we soms een uitzondering op de regel voorzien."

"Weet je, er zijn heel veel manieren om naar België te migreren. Je kan naar België komen om te werken, om te studeren, om je te herenigen met je gezin. Je kan hier bescherming zoeken als je vlucht voor oorlog en geweld."

"Als je niet aan die regels voldoet, moet het ook duidelijk zijn dat wanneer je het bevel krijgt om het grondgebied te verlaten, dat bevel iets waard is. En dat moet opgevolgd worden."

"We zetten daar zeer sterk op in. Deze regering durft daarin ook te vernieuwen, durft er ook voor te zorgen dat we mensen op een aanklampende manier begeleiden richting terugkeer."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24