Vlaams Belang is duidelijk in dossier: “Dat is onze verantwoordelijkheid”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Belang wil dat er korte metten worden gemaakt met zowel de drukkende overlast en criminaliteit als de grote hoeveelheid aan illegalen nabij het Brusselse Noordstation.

“De verantwoordelijke ministers doen alsof hun handen gebonden zijn, en de Brusselse PS-burgemeesters durven het échte probleem niet te benoemen: er zijn te veel illegalen in Brussel en dit land. Dát moeten we bij de wortel aanpakken in plaats van aan symptoombestrijding te doen. Geef onze politie dus de toestemming om de illegalen op te pakken, sluit de illegalen op in afwachting van hun uitzetting en zet ze dan ook tenslotte daadwerkelijk uit", laat Vlaams Belang weten.

De burgemeesters zijn de overlast en gevaarlijke situaties rond het station beu en wensen zelfs de federale politie op te vorderen als de federale regering in gebreke blijft en de situatie niet eindelijk afhandelt.

Het Vlaams Belang heeft begrip voor de positie van de Brusselse burgemeesters, klinkt het, maar wil verder gaan "dan enkel symptoombestrijding en het probleem bij de wortel aanpakken", aldus Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). "Want laat ons er geen doekjes omwinden, deze situatie sleept geen dagen, weken of zelfs maanden aan. De buurt rond Brussel-Noord is al járen een gevaarlijke semi-no-go-zone."

Verantwoordelijkheid

"En wat ook al jaren gekend is, is dat dit te wijten is aan de massale omvang van de groepen transitmigranten en andere illegalen die er rondhangen, met alle gevolgen inzake overlast, drugsincidenten en wapengeweld van dien", vervolgt Depoortere. "Aan andere Brusselse stations is de toestand vaak ook niet veel beter. De politie moet dan ook kunnen optreden en eindelijk de toestemming krijgen van bovenaf om de illegalen in kwestie op te pakken en te brengen naar gesloten terugkeercentra. Van daaruit moeten ze één voor één terug naar hun thuisland gevlogen worden."

"Paars-groen verstopt zich achter het feit dat onkoosjere regimes zoals deze in Eritrea of Soedan hun eigen onderdanen niet willen terugnemen", besluit Depoortere. "Maar daar kunnen wij niet voor verantwoordelijk gesteld worden. Als de illegalen in kwestie niet terug naar hun thuisland willen en aldaar de transitzone weigeren te verlaten, dan is dat hun keuze, maar niet onze verantwoordelijkheid. Onze verantwoordelijkheid is onze hoofdstad en het volledige land veilig maken en veilig houden. En dat doen we onder meer door illegaliteit te bestrijden."

Lees al het nieuws in de gratis app van Redactie24