Vereniging die hongerstakers bijstaat komt met bijzondere oproep naar buiten

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Coordination des sans-papiers, één van de verenigingen die de hongerstakers bijstaat, doet een oproep nadat de zaak muurvast zit.

In de Brusselse Begijnhofkerk en op de ULB en VUB zitten illegalen in hongerstaking, met de hoop op die manier een regularisatie af te dwingen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en premier De Croo (Open VLD) weigeren echter toe te geven aan een collectieve regularisatie. Elk dossier moet volgens de staatssecretaris apart bekeken worden.

Volgens de vereniging is er geen enkele reden meer om de collectieve regularisatie te weigeren. "Tenzij men mensenlevens echt wil banaliseren of men andere, duistere bedoelingen heeft", klinkt het in een mededeling.

Ze komen dan ook met een bijzondere oproep naar de regering voor een oplossing. “Er rest ons niets anders dan beroep te doen op de zeven voorzitters die de Vivaldi-coalitie onderhandeld hebben. Ze hebben zich toen niet uitgesproken over de situatie van de duizenden mensen zonder papieren die al jarenlang in België leven. Het is nu aan hen om snel een menselijke en hoopgevende oplossing te vinden."