Van der Straeten heeft belangrijk nieuws over gasprijs: "Financiële verlichting voor huishoudens"

door: STS
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft aangekondigd dat er een Europees prijsplafond voor gas komt.

Van der Straeten zat vrijdag samen met haar collega's uit andere Europese lidstaten. België was één van de voorstanders voor een prijsplafond op al het gas dat Europa binnenkomt. Daar werd een akkoord over bereikt.

"De Energieraad heeft een duidelijk signaal gegeven aan de Europese Commissie: een prijsplafond op al het gas dat de Europese Unie importeert, en niet enkel op Russisch gas," laat de minister weten via Twitter.

"Een snelle implementatie is nu noodzakelijk, vóór het nieuwe verwarmingsseizoen van start gaat. Dit kan dringende financiële verlichting brengen voor Europese huishoudens en industrieën."

"Tinne Van der Straeten krijgt Europa op één lijn en een stap dichter bij de broodnodige rem op onze dure gasfactuur. Geen woorden, maar daden", schrijft haar partijgenote Petra De Sutter.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert geeft premier Alexander De Croo een pluim: "Onze premier heeft er altijd voor gestreden én het is hem gelukt!"

"We pleitten al sinds begin dit jaar hiervoor. Want dit probleem is veel groter dan België. We zullen blijven werken aan nieuwe maatregelen om de energiefactuur lager te krijgen."