Vlaamse socialisten onder vuur: "De belastingbetaler mag dat bedrag niet kennen"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

De nieuwe naam van kunstencentrum Vooruit in Gent zal niet 'De Vooruit' worden. Daarover is een akkoord gesloten met de Vlaamse socialistische partij, die sinds kort ook Vooruit heet.

Het was onder impuls van voorzitter Conner Rousseau dat de Sp.a haar naam veranderde in Vooruit. Het deed het gelijknamige kunstencentrum in Gent beslissen om van naam te veranderen. Het zal gaan tussen 'Pallas' en 'Volxus'. Maar dus niet 'De Vooruit'. Daar zorgde de politieke partij voor. De vraag is nu hoeveel er betaald werd.

"De partij Vooruit, gefinancierd met overheidsgeld, sluit een financiële regeling af met het gelijknamige kunstencentrum, gevestigd in een pand van de stad Gent. Maar de belastingbetalers mogen het uitbetaalde bedrag niet kennen", stelt politiek journalist Rik Van Cauwelaert vast.

Ook Geert Bourgeois (N-VA) wil dat er open kaart gespeeld wordt. "Zijn de socialisten dan alleen voorstander van transparantie als het over anderen gaat? Het gaat hier over een publieke aangelegenheid, een kunstencentrum en beschermd erfgoed waarvan de historische naam verdwijnt. Wat is er betaald?"