Wanneer krijg ik mijn derde prik? Wouter Beke geeft belangrijke info

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft meer informatie gegeven over het toedienen van de derde prik.

Er wordt 208 miljoen euro uitgetrokken voor de logistieke organisatie van het toedienen van de derde prik. De vaccinatiecentra worden daarvoor tot eind april opengehouden. Er zullen drie doelgroepen gevaccineerd worden:

  • Een boosterpik voor de 5,8 miljoen 12-plussers.
  • Twijfelaars: ongeveer 700.000 Vlamingen ouder dan 12 jaar zijn niet gevaccineerd. De nodige middelen in functie van een boosterprik worden voorzien.
  • Instromers, zoals kinderen, buitenlandse niet-gevaccineerde studenten of werknemers. Het gaat om bijna 58.000 te vaccineren personen.

Wanneer krijg ik mijn derde prik?

De vaccinatie van deze doelgroepen is afhankelijk van het interval waarmee de extra prikken kunnen worden toegediend na het basisschema. Het gaat dan om vier maanden na de tweede prik van AstraZeneca of zes maanden na de tweede prik van Pfizer/Biontech en Moderna.

Tot en met het einde van het jaar zullen bewoners van woonzorgcentra, het zorgpersoneel, 65+ers, mensen met immuniteitsproblemen en mensen die eerder een vaccin van AstraZeneca en Johnson & Johnson hebben gekregen hun derde prik krijgen.

Wouter Beke

Wouter Beke hoopt dat de twijfelaars zich alsnog laten vaccineren. "Ik kan maar één boodschap geven aan mensen die toch nog niet gevaccineerd zijn: alstublieft, laat u vaccineren", sprak hij op een persconferentie.

"U maakt een verschil voor uzelf. U maakt een verschil voor de mensen waar u mee in contact komt. En u maakt een verschil voor onze samenleving."

"En degenen die uitgenodigd worden voor een derde prik: ga daar even gewillig en even enthousiast op in als bij de uitnodiging die u kreeg voor de eerste en de tweede prik."