Wordt winkelkar nog duurder door meer btw?

door: STS
Supermarkt - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Het kernkabinet van de federale regering is bezig met het bespreken van een fiscale hervorming. Men wil er vooral voor zorgen dat wie werkt meer overhoudt.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) wilde ook een btw-tarief van 9% invoeren, waardoor veel producten duurder zouden worden. Het btw-tarief voor groenten en fruit en luiers zou daarbij wel naar 0% gebracht worden.

Dat plan lijkt van de baan, want nadat eerder Vooruit er zich al tegen kantte, doet Open Vld dat nu ook. "Het is duidelijk dat wij niet willen dat de winkelkar voor de mensen duurder wordt. Dat is absoluut niet de bedoeling", maakte Vincent Van Quickenborne duidelijk op VTM.

Intussen eist de MR meer maatregelen om mensen aan het werk te krijgen, door flexi-jobs naar meer sectoren uit te breiden. "Kijken of mensen bereid zijn om een opleiding te volgen als het gaat over knelpuntberoepen, dat is volgens mij een interesse piste", zei Van Quickenborne.

"Ons gaat het hier vandaag niet om aan symboolpolitiek te doen, maar wel om maatregelen die effectief meer mensen aan de slag krijgen."