Zo reageren politici op taferelen van feestende jongeren in Gent

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Voor de tweede avond op rij moest de Gentse politie ingrijpen tegen jongeren die al feestend de coronamaatregelen aan hun laars lapten.

Duizenden jongeren stroomden in Gent toe op het Sint-Pietersplein. In het begin liep alles coronaproof, maar al snel was er van social distancing en mondmaskers geen sprake meer. Om 19 uur dwong de politie iedereen naar huis te vertrekken.

De politie werd tijdens de ontruiming bekogeld met glas en er homofobe slogans gescandeerd. Verschillende jongeren werden gearresteerd. Het duurde meer dan een uur vooraleer de situatie weer normaliseerde.

"Ik betreur enorm het gedrag van een groep jongeren op ons SP-plein", schreef burgemeester De Clercq op Twitter. "Dit is een slag in het gezicht van iedereen die zich wél aan de richtlijnen houdt. Onze Gentse Flikken hebben verschillende aanhoudingen gedaan, ook de komende dagen verhogen we de inzet van onze politie."

"Op de dag dat je mensen hun broodwinning moet afpakken, zie je dit ... de situatie is zeer ernstig", zei minister Hilde Crevits. "Geen enkele reden tot knaldrang. Dit doet gewoon pijn."

"Dit is een slag in het gezicht van zovele jongeren die hun best doen om de regels wel na te leven. Bijzonder jammer, gebruik toch jullie verstand", reageerde minister Benjamin Dalle.