Feestvierders Ter Kamerenbos stellen eisen aan minister Verlinden: "Anders nieuwe burgerbeweging, met wilde feesten"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Een groep jongeren die een tweede feest in het Ter Kamerenbos wil organiseren en zich verenigd heeft in het collectief L'Abîme, heeft gereageerd op de open brief van minister Annelies Verlinden (CD&V). De jongeren eisen dat Verlinden hen op een veilige manier laat feesten.

"Aangezien u ons uw hulp heeft aangeboden, is het uw missie, indien u die accepteert, om ons officiële toestemming te verlenen voor de organisatie van BOUM 2 in het Ter Kamerenbos. En, indien u dat nodig acht, ons gezondheidsmaatregelen aan te bieden, rekening houdend met de mening van de experten. Zou dat geen mooi eerbetoon zijn voor de opofferingen die we gedaan hebben voor onze ouderen?"

"Zonder een reactie van u of als uw voorstel niet zou voldoen aan het gerechtvaardigde ongeduld van onze jongeren en hun onstilbare honger om contacten te leggen, is het zeer waarschijnlijk dat er een nieuwe burgerbeweging zal ontstaan. Om ons recht op te eisen om samen te komen en te vieren."

"We zullen dan wilde feesten organiseren en deze burgerbeweging in alle steden verspreiden om, zolang het nodig is, op te komen voor ons recht om samen te komen en te feesten."

"Wij zijn niet langer bang"

"We hopen dan ook dat u een goede keuze heeft gemaakt en uw woorden heeft afgewogen in uw open brief, wanneer het gaat over de 'eindsprint' en de 'laatste weken' van inspanning. Er is nog tijd om uw woorden te verduidelijken, omdat de jeugd, en niet alleen zij, een nieuw misbruik van taal en/of valse beloften ter vervanging van de gebruikelijke taal van angst niet zal begrijpen."

"Zoals u misschien hebt opgemerkt, zijn velen van ons niet langer bang. Een jeugd die de toekomst voor zich heeft maar die niet langer bang is om die op te offeren door zover te gaan dat ze de politie uitdaagt voor een moment van vrijheid, geeft naar onze mening een zeer ernstig signaal van nood dat we niet kunnen negeren."