Zuhal Demir krijgt er van langs: “Het wordt gênant, u miskent dat”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) krijgt de nodige wind van voren nadat de Vlaamse regering bezwaren heeft tegen de aanpassing van de CO2-prijzen.

Voor zware industrie en energieproductie bestaat al een koolstoftaks. Die komt neer op 40 euro per uitgestoten ton. De Europese Commissie wil dat systeem uitbreiden. De Vlaamse regering is daarmee niet akkoord, omdat dit voor de bedrijven veel duurder zal uitkomen, omdat het van toepassing zou zijn op fossiele brandstoffen.

“De Vlaamse regering is bereid om over alles na te denken,” klinkt het op het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). “Maar we hebben momenteel nog heel wat bezorgdheden. Er zijn enkele duidelijke rode lijnen die niet kunnen worden overschreden.”

En dat is uiteraard niet naar de zin van Groen. “Vlaamse regering staat OPNIEUW op de rem. Het wordt gewoon gênant, Zuhal Demir. Wij zijn een innovatieve regio. U miskent dat. Ik wil trots kunnen zijn op Vlaanderen. Haal je voet van het rempedaal. Omarm de positieve kansen van de klimaattransitie”, schrijft Wouter De Vriendt op Twitter.