Zware klap voor Alexander De Croo: "En pijnlijk dieptepunt voor Open Vld"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse liberalen van Open Vld moeten een bittere pil slikken. De partij doet het steeds slechter in de peilingen en de populariteit van premier Alexander De Croo daalt eveneens.

Open Vld haalt in de jongste peiling van VTM en HLN nog slechts 9,3%, onder de symbolische grens van 10% dus. Bij de vorige peiling, in september, scoorde Open Vld nog 11,1%, en bij de jongste verkiezingen 13,5%.

Bovendien staat Alexander De Croo nu niet langer in de top drie van populairste politici, afgaand op de vraag "door wie voelt u zich vandaag het best vertegenwoordigd?"

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is nu de populairste politicus, gevolgd door N-VA-voorzitter Bart De Wever en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

"De premier tuimelt dus uit de top drie. En hij stond toch al heel lang in die top drie. Hij is heel lang de populairste geweest", zei politiek journaliste Isolde Van den Eynde in 'De Afspraak'.

"Die populariteit zag je de voorbije maanden dalen in onze peilingen. En nu is hij eruit getuimeld. Dus het vertrouwen in hem en in zijn regering neemt wel af. Dat speelt allemaal samen bij dit pijnlijke dieptepunt voor Open Vld."