Harry en Meghan krijgen stevige portie kritiek te verduren

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Britse prins Harry wist heel goed waar hij mee bezig was toen hij samen met echtgenote Meghan Markle een interview gaf aan Oprah Winfrey. Dat zegt een royalty-experte.

Het befaamde interview zorgde voor een schok binnen de Britse koninklijke familie. Vooral de opmerking dat een familielid gevraagd had welke huidskleur baby Archie zou krijgen, zorgde voor veel ophef.

Volgens royalty-experte Ingrid Seward wist de prins heel goed wat hij deed. "Dat kan ik je garanderen. Hij wilde voor ophef zorgen", vertelde ze aan Page Six.

"Waarom precies weet ik niet, maar hij wilde het. En ik denk niet dat hij verrast is door de gevolgen ervan of dat hij er ook maar een moment spijt van heeft."

Meghan Markle

Seward snapt ook niet goed welk punt Meghan Markle wilde maken toen ze zei dat ze zelfmoordneigingen had toen ze zwanger was van Archie, maar geen hulp vond binnen de paleismuren.

"In het Verenigd Koninkrijk ga je niet naar de personeelsafdeling, je gaat naar een dokter. Of je zegt tegen je echtgenoot dat je je vreselijk voelt en dat hij iemand moet vinden. Harry zat zelf in therapie, hij moet mensen gekend hebben."

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813, of op de website zelfmoord1813.be.