Onbegrip voor loonindexering Belgische royals: 'Stijging met 3,3 miljoen euro'

door: MRO
Koningin Mathilde - koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Door de indexering steeg het loon van de Belgische royals met 3,3 miljoen euro, meldt het Vlaams Belang. De partij vindt dat deze forse stijging niet te verantwoorden is in deze crisistijden.

Door indexering steeg het loon van de Belgische royals met 3,3 miljoen euro, tot meer dan 40 miljoen euro, weet Vlaams Belang. "Niet alleen de Civiele Lijst voor de koning stijgt met een aanzienlijk bedrag, maar ook de dotaties stijgen door de index", aldus Kamerlid Wouter Vermeersch.

"Koning Albert krijgt daardoor 35.000 euro bovenop het bedrag dat al in de begroting voorzien was, Laurent 11.000 euro en Astrid 12.000 euro. Als we dat vergelijken met vorig jaar, bedraagt de opslag voor Albert 55.000 euro, voor Laurent 18.000 euro en voor Astrid 19.000 euro."

"Koning Filip is tot geen enkele tegemoetkoming bereid", vervolgt Wouter Vermeersch, die hierover minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) ondervroeg. "Bijzonder asociaal gedrag. Aan een financieel initiatief zouden de mensen veel meer hebben dan aan een zoveelste weemoedige kerstboodschap."