Willem-Alexander en Máxima zwaar afgestraft: “Schade is zo goed als onherstelbaar”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Het Nederlandse koningspaar Willem-Alexander en Máxima hebben serieuze imagoschade opgelopen tijdens de coronacrisis. Hun populariteit daalde van 76 procent in 2019 naar amper 47 procent momenteel, blijkt uit een recente enquête van Ipsos. 

 

Tijdens het voorbije crisisjaar leefden het Nederlandse vorstenpaar alsof corona niet bestond. Ze bleven enorme bedragen uitgeven. Maar vooral met hun gedrag stelde het koninklijk koppel de Nederlandse bevolking teleur. 

Terwijl iedereen opgeroepen werd om zo veel mogelijk thuis te blijven, vertrokken ze naar Griekenland op vakantie. Daar respecteerden ze de 1,5 meter afstand niet en bij terugkeer uit Griekenland had Willem-Alexander geen mondmasker op. Daarenboven bleek dat twee prinsessen nog in Griekenland waren en verder van hun vakantie genoten.

Flaters en onherstelbare schade

Ook Máxima voegt nog een flater toe wanneer ze leuk aan het shoppen gaat tijdens een officiële zoom-meeting met een Senegalese minister. Allemaal zeer foute signalen, waardoor ze ook de indruk wekken dat ze zichzelf boven de wet stellen. 

De Nederlanders zijn het arrogante gedrag van hun koning en koningin echt beu. “De schade die Willem-Alexander en Máxima hebben veroorzaakt is zo goed als onherstelbaar”, zegt de hoofdredacteur van een Nederlandse website in Primo.