Zorgen om koning Filip nu blijkt dat Egbert Lachaert coronavirus heeft

door: STS
Egbert Lachaert en koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Iedereen waarmee preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) de jongste dagen in contact kwam, is mogelijk besmet met het coronavirus. Van vooraanstaande politici tot koning Filip.

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau liet zich al testen en de uitslag bleek negatief te zijn. Hij geeft aan zich opnieuw te zullen laten testen. Ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci is bezorgd: "Ik laat mij vandaag nog testen", klonk het op sociale media.

"De gevolgen lijken groot. Als de contact tracing hierop wordt toegepast, dan moet je gaan kijken wie de afgelopen dagen in contact is geweest met Lachaert", stelde Ivan De Vadder op Radio 1.

Corona-test voor koning Filip

"Gisteren was dat bijvoorbeeld Joachim Coens van CD&V. Gaan we enkele dagen verder terug, dan was er vrijdagochtend een vergadering met de zeven voorzitters en een bezoek aan koning Filip. Bij mijn weten wordt er op het Paleis gekeken naar de noodzaak om de koning te laten testen, want er is een tête-à-tête geweest. Wellicht zullen de afstandsmaatregelen wel in acht zijn genomen, maar toch."