Actie van supermarktketen Aldi tegen kansarmoede schiet in verkeerde keelgat

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Er komt kritiek kritiek op een actie die supermarktketen Aldi doet ten voordele van kinderkansarmoede. Die wordt totaal anders geïnterpreteerd dan bedoeld.

De Duitse supermarktketen lanceerde met grote reclames in dagbladen een actie rond kinderarmoede. Wie een speciaal meerkansenbrood koopt in één van de winkels, schenkt daarmee een halve euro aan het Kinderarmoedefonds. Aldi deed de campagne met ex-K3-gezicht Kristl Verbeke, die zelf opgroeide in een kansarm gezin. 

Er kwam veel kritiek op de actie omdat het brood duurder is dan andere broden bij Aldi. Veel klanten leidden daaruit af dat het zij waren die de actie betalen en dat Aldi zelf niks doet. 

Joren Vermeersch (N-VA) haalde op sociale media uit naar Aldi. "Maar hey, we gaan eens een actie opzetten in de krant rond kinderarmoede. Kijk eens hoe sociaal we zijn! Arm Vlaanderen, dat niet inziet wat er met zijn maatschappij en economie aan het gebeuren is. Alles moet groter. Alles moet efficiënter. En ondertussen wordt de mens als maar kleiner", schrijft hij.