ALDI ziet het gebeuren: Zo besparen klanten op verse groenten en fruit

door: MRO
Aldi
Afbeelding bron: Shutterstock/Franc-o

Onze winkelkar wordt steeds duurder en daardoor zoeken we manieren om te besparen. Aldi laat weten hoe klanten besparen op de aankoop van verse groenten en fruit.

Aldi concludeert uit onderzoek dat opvallend veel Belgen besparen op hun versaankopen. Dit gebeurt op verschillende manieren, heel wat klanten blijken goed naar de promoties te kijken.

Meer dan de helft van de consumenten zegt bepaalde soorten groenten en fruit enkel nog te kopen als deze in promotie staan. 7 op 10 Belgen wijken zelfs af van hun boodschappenlijstje als ze een promotie zien in de versafdeling, zo blijkt uit onderzoek.

"Wekelijks hebben we zeer scherpe promoties (tussen –25 en–50%) op verse groenten en fruit", benadrukt Kilian De Geyter, Category Manager AGF bij Aldi.

Daarnaast besparen klanten ook door minder vaak verpakkingen met vaste hoeveelheden te nemen, maar vaker te kiezen voor losse stuks groenten en fruit. 

Een laatste manier waarop klanten besparen is door te wisselen van groenten en fruit. Consumenten vergelijken nu vaker verschillende soorten groenten en fruit en kopen meer seizoensgebonden producten.