Video: Vrouw zet Lidl op stelten: "Lidl steunt Israël, viezeriken! Hou uw kaak!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er is commotie ontstaan in een supermarkt van Lidl. Alles draaide om een wit-blauwe verpakking, waardoor een vrouw dacht dat het om een Israëlische verpakking ging.

Het incident deed zich voor in een Lidl-supermarkt in Genk. Een klant toonde er zich ontevreden over de verpakking van een pak bloem.

"Je ziet toch wat er mis is met de verpakking?", zegt de vrouw in een filmpje tegen een kassierster.

"Dat is een Israëlische verpakking. Dat moet ik niet hebben. Geef mijn geld terug. Lidl en ALDI steunen Israël."

Een andere klant roept haar op om kalm te blijven. "Nee, ik ben niet kalm. Die mensen gaan dood door Israël."

"Ik ga dit op Facebook zetten zodat moslims hier niet komen om hun boodschappen te doen. Ik koop hier niets meer. De Palestijnse kinderen gaan dood door Israël."

Er volgt nog een discussie met een klant die vroeg wie het conflict tussen Israël en Hamas startte. "Wie is begonnen? Hou uw kaak! Die viezeriken van Israël zijn begonnen. Mevrouw, pas op hé... Gij, pas op! Jullie moeten niet denken dat Amerika jullie steunt!"

Op weg naar buiten roept ze: "Hier kom ik niet meer. Viezeriken, allemaal. Stommerik! Wat zou je doen als het jouw kleinkind was dat zou doodgaan? Ik kom hier niet meer, ik ga naar Albert Heijn. Jullie zijn allemaal joden. Jullie steunen Israël! Jullie zijn vieze mensen!"

Lidl misnoegd

"Mevrouw ging er vanuit dat het om een Israëlische verpakking ging, maar dat is het niet. Het is een Duits-Frans product", vertelde de woordvoerster van Lidl aan Het Belang van Limburg. "Vermoedelijk is het door de kleur van de verpakking dat ze dat dacht."

"Wat we geenszins appreciëren, is de manier waarop ze met onze medewerkers is omgegaan. Ze heeft hen ongewenst gefilmd én heeft het filmpje op sociale media geplaatst. We gaan nog bekijken of we hiermee verdergaan of niet.”"