Vrouw wordt in Albert Heijn Stabroek onterecht beticht van diefstal en mag winkel niet meer binnen: “Enorm geschrokken”

door: PMN
Albert Heijn
Afbeelding bron: Photonews

Caroline Cambré zal haar bezoek aan de supermarkt niet snel vergeten. Het ging helemaal mis voor haar.

Caroline ging zoals elke vrijdagavond haar boodschap doen. Die doet ze in de Albert Heijn in Stabroek.

Bij het winkelen gebruikt ze altijd de zelfscan. Die vrijdagavond kreeg ze na het betalen controle.

“Op het moment dat ik de controle krijg, kijk ik op mijn kassaticket en ik zie meteen dat er iets fout gelopen was omdat de 12 kartonnen melk er niet opstaan. Dat stuit meteen op protest van de winkeldame”, doet Caroline haar verhaal bij Radio 2. 

“Die kartonnen melk zitten samen verpakt en ik had de barcode gescand op de verpakking en niet de 12 flessen afzonderlijk. Maar de code op de verpakking werkte niet en ik heb dat gewoon niet opgemerkt.”

De winkelverantwoordelijke wordt erbij geroepen en beslist dat het om diefstal gaat. “Ik krijg de keuze: ofwel een boete van 90 euro ofwel de politie er laten bijkomen! “, gaat Caroline verder.

“Ik schrik enorm en bied aan om onmiddellijk de melk te betalen, maar daar hebben ze absoluut geen oren naar. Dus ik beslis om dan maar te politie te laten komen, omdat het gaat om een onoplettendheid en dat ik absoluut niet de intentie heb om te stelen. “

"Zelfscan hoeft voor mij niet meer"

De politie kwam ter plaatse en luisteren naar haar verhaal. Ze oordelen dat Caroline geen intentie had om te stelen en laten de zaak zo.

Bij het buitengaan kreeg Caroline van de winkelverantwoordelijke wel te horen dat ze een verbod heeft om de winkel nog te betreden. “Ik heb er absoluut geen probleem mee dat er controles zijn en ik begrijp dat supermarkten maatregelen moeten nemen tegen diefstal”, bedenkt ze zich. 

“Maar het is niet fijn dat je er zo zwaar kan op afgerekend worden als je een fout maakt. Voor mij is het gelukkig goed afgelopen. Maar het is geen fijne ervaring en voor mij hoeft zelfscan absoluut niet meer. Ik ga braaf aan de kassa aanschuiven tot dat het mijn beurt is.”

“En ik wil andere mensen waarschuwen: let goed op als je kiest voor de zelfscan! Je hebt een grote verantwoordelijkheid. Voor je het weet ben je een dief. Ik kan me inbeelden dat het niet altijd zo goed afloopt.”

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app