Handig trucje: Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Facebook

door: STS
Smartphone - vrouw
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Facebook vertelt je niet wanneer iemand uit je vriendenlijst je geblokkeerd heeft, of wanneer een vriend z'n account deactiveert. Maar er zijn manieren om daarachter te komen.

Zo zal het profiel van iemand die je verwijderd heeft niet opduiken in de zoekresultaten. Je kan ook naar het profiel zoeken in de vriendenlijst. Als de persoon daar niet instaat, zal je geblokkeerd zijn.

Een ander teken dat je geblokkeerd bent, is dat je die persoon niet kan taggen in foto's en niet kan uitnodigen voor een evenement.

Google

Er is ook nog een manier die een beetje zoekwerk via Google vergt, meldt The Mirror. Hoewel je een Facebook-profiel van iemand die je geblokkeerd heeft niet kan zien, staat het profiel natuurlijk wel nog online.

Zoek daarom via Google naar dit profiel. Typ 'Facebook' in, gevolgd door de naam van de persoon die je zoekt. Wanneer je het profiel ziet opduiken, klik je erop. Als je een foutmelding krijgt, of te lezen krijgt dat de inhoud niet beschikbaar is, ben je geblokkeerd door die persoon.

Vriend

Voor een laatste manier om zeker te zijn dat iemand je geblokkeerd heeft, moet je een vriend inschakelen als hulplijn. Je kan die vragen om te kijken of het bewuste profiel nog actief is. Of je kan natuurlijk de moeite doen om een volledig nieuw profiel aan te maken en zelf kijken.

Download nu de gratis app van Redactie24