Gemeente grijpt drastisch in om parkeerbeleid aan te passen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

In de West-Vlaamse gemeente Torhout willen ze drastisch ingrijpen in het parkeerbeleid. Alles parkeermeters verdwijnen er tegen 2023.

Torhout heeft het gehad met parkeermeters. Alles verdwijnt tegen 2023. “Het is een gedoe: de parkeermeter zoeken, dat ticketje leggen, de klok de hele tijd in het oog houden, discussies over boetes. Het verloopt allemaal te veel in een negatieve sfeer”, zegt schepen Elsie Desmet (CD&V) aan Het Nieuwsblad.

Toch zorgt dit niet voor een vrijgeleide voor koning auto. “Dat betekent niet dat je hier overal zomaar je auto dagenlang kan komen zetten. In de zone waar nu nog betalend parkeren is, schakelen we over op parkeren met je blauwe schijf. Dat kan dan twee uur lang gratis. En dicht bij de winkels hebben we een vijftigtal plaatsen waar je gratis een halfuur mag staan. Een sensor houdt dat bij: de parkeerwachters worden verwittigd als je er te lang staat.”

De beslissing komt er ook om de stijgende leegstand een halt toe te roepen. “Je moet je centrum aantrekkelijk houden, voor bezoekers en voor handelaars. Betalend parkeren helpt daar niet bij."