Gepensioneerd commissaris krijgt geen straf voor 109 km/u in bebouwde kom

door: BVDO
Flitsen - snelheidscontrole
Afbeelding bron: Photonews

In juli van vorig jaar nam Eric Naudts in Ekkergem (Gent) afscheid als commissaris, maar werd na zijn feestje geflitst aan 109 km/u in de bebouwde kom.

41 jaar was Naudts werkzaam bij de politie toen hij in juli van vorig jaar op 67-jarige leeftijd afscheid nam als commissaris van het korps in Ekkergem (Gent). Op de terugweg naar huis na zijn pensioenfeestje werd hij echter geflitst aan 109 km/u in de bebouwde kom.

Door de grootte van de overtreding kreeg Naudts geen minnelijke schikking, maar moest hij zich meteen verantwoorden voor de politierechtbank. Dat stond vandaag op de agenda.

“Ik was van plan om verzachtende omstandigheden te vragen, maar de rechter was mij voor. Zonder het zelf te moeten voorstellen verleende hij mij de gunst van de opschorting. Hij wilde mijn ‘onberispelijk’ carrière niet besmeuren door één stommiteit”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De man vertelde de rechter dat hij er op het moment van de overtreding niet bij was met zijn gedachten, omdat op de weg naar huis zijn carrière voor zijn ogen flitste. De rechter twijfelde niet en gaf opschorting van straf. Hij is dus schuldig, maar krijgt geen enkele vorm van straf.