Influencer denkt alles te mogen: 250 km/u, en dat is nog niet alles

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Een influencer is aangehouden nadat hij in filmpjes verkeersovertredingen beging met sportwagens. Hij heeft intussen de gevangenis mogen verlaten, met een enkelband.

De influencer pakte op Instagram uit met filmpjes waarin te zien was hoe hij aan duizelingwekkende snelheden over de baan scheurde.

"Uit een grondige analyse van het Instagram-account is gebleken dat hij de afgelopen twee jaar meer dan 70 sportwagens gehuurd zou hebben die ingeschreven zijn in Duitsland en Polen, om tal van overtredingen op onze wegen te plegen", laat het Brusselse parket weten.

Hij haalde met de wagens snelheden van 250 km/u en voerde gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit.

"De overtreder filmde wat hij deed en publiceerde zijn eigen filmpjes op de sociale netwerken, waar hij door meer dan 40.000 mensen werd gevolgd."

Begin december liep hij tijdens een geplande politieactie tegen de lamp. "Hij zat achter het stuur terwijl hij waarschijnlijk onder invloed van cannabis verkeerde, en ondanks het rijverbod dat hem in het verleden opgelegd werd."

De influencer werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Haren. Vorige donderdag mocht hij naar huis, met een enkelband.