Politie is het kotsbeu: "Nultolerantie voor dit verkeersonveilig rijgedrag"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft de afgelopen weken meerdere meldingen van verkeersonveilig rijgedrag gekregen en wil daar paal en perk aan stellen.

"Verschillende keren werd vastgesteld dat er op de parkings van Kortrijk Xpo en Kinepolis werd verzameld door vaak tientallen sport- en tuningwagens", klinkt het bij politiezone VLAS.

"Telkens kregen we meldingen over voertuigen die gevaarlijk aan het driften waren, voetgangers die moesten wegspringen voor optrekkende wagens en aanhoudende geluidsoverlast."

"Nadat deze wagens zich hadden verzameld, vertrokken ze met hoge snelheid richting autosnelweg voor een rondrit, om dan op andere locaties straatraces te houden, onder andere in Menen, Dadizele, Roeselare en Kuurne."

Evenement, met coronamaatregelen

"Voor ons is dergelijk gedrag absoluut ontoelaatbaar", stelt hoofdcommissaris Devid Camerlynck.

"Carmeetings moeten als evenement worden aangevraagd en er gelden ook Covid-maatregelen zoals voor andere evenementen. Privé-parkings kunnen ook zomaar niet worden aangewend zonder toestemming van de eigenaar."

"Maar het meest verontrustende is uiteraard het verkeersonveilig rijgedrag, waarbij de politiezone VLAS een nultolerantie zal hanteren."