Politie kan ogen niet geloven: "Ze was te dronken voor de ademtest"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bij een verkeersactie zijn enkele bestuurders tegen de lamp gelopen. Ze zaten onder invloed van drank of drugs achter het stuur.

Het was het wijkteam van Ekeren dat woensdag voertuigen en personen controleerde. "De agenten kregen een vrouw in de gaten waarvan ze duidelijk konden zien dat ze dronken achter het stuur was gekropen", klinkt het.

"De auto werd meteen aan de kant gezet. De bestuurster was zo in de wind dat verschillende pogingen voor een ademtest mislukten. De enige optie was een bloedproef door een arts. Haar rijbewijs is meteen voor 15 dagen ingetrokken."

Een 24-jarige jongeman werd dan weer betrapt terwijl hij achter het stuur een joint zat te roken. "De bestuurder was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ondanks dat hij aan het rijden was en al een joint vasthad, was hij ook nog aan het gsm’en."

"De man ging naar huis met een pv voor drugs in het verkeer, gsm’en tijdens het rijden, een GAS-pv omdat hij de joint nog vlug voor de controle op de grond had gegooid en natuurlijk ook zonder auto."

De man bleek vrij te zijn onder voorwaarden. "Omdat hij de voorwaarden had geschonden, zijn aparte vaststellingen gebeurd."

Ook twee foutparkeerders en een minderjarige die op een step door het rode verkeerslicht reed werden nog geverbaliseerd.