Touring test kinderzitjes: "Deze zijn slecht: schadelijke stoffen en falen op veiligheid"

door: STS
Kind - auto
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Touring heeft samen met andere Europese automobielclubs kinderzitjes onder de loep genomen. Twee kinderzitjes werden gebuisd en worden als "slecht" bestempeld.

"24 modellen autostoeltjes werden geëvalueerd op veiligheid, gebruiksgemak, ergonomie en schadelijke stoffen", laat Touring weten. "Hiervan ontvingen 15 stoeltjes de aanbeveling "goed" en werden 7 andere als "bevredigend" beoordeeld."

"Twee modellen werden echter als "slecht" geclassificeerd: de 'Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist' en de 'Silver Cross Discover i-Size', vanwege hun falen bij veiligheidstests en de aanwezigheid van schadelijke stoffen in hun materialen."

Verschillen in kwaliteit kinderzitjes

"De test onthult aanzienlijke verschillen in de kwaliteit van kinderzitjes", concludeert Touring. "Het is cruciaal om goed geïnformeerd te zijn voordat u een aankoop doet, vooral voor baby's."

"Om het risico op letsel te minimaliseren, wordt geadviseerd om een achterwaarts gericht autostoeltje zo lang mogelijk te gebruiken, idealiter tot de leeftijd van twee jaar."

Touring maakte onderstaand overzicht van de scores. Opgelet: hoe lager de score, hoe beter het stoeltje.

Kinderzitjes
Afbeelding bron: Touring
Kinderzitjes
Afbeelding bron: Touring
Kinderzitjes
Afbeelding bron: Touring