VAB waarschuwt vakantiegangers: Rode zaterdag en veel fileleed in Frankrijk op komst

door: MRO
verkeer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vakantiegangers zullen in Frankrijk de komende dagen geconfronteerd kunnen worden met lange files. Dat blijkt uit de verkeersprognose van VAB.

In Frankrijk belooft het een bijzonder druk verlengd weekend te worden naar aanleiding van de nationale feestdag op 14 juli. Daar begint de drukte al op woensdag 13 juli. Wie naar of door Frankrijk reist, houd hier best rekening mee.

Op 14 juli kan je best Parijs vermijden en op 15 juli wordt het op heel wat plaatsen in Frankrijk zeer druk, onder meer op de A10 vanuit Parijs richting Orlèans, op de A10 ter hoogte van Bordeaux en van Bayonne naar Spanje. Ook op de A7 van Lyon naar Orange worden files verwacht.

Zaterdag 16 juli wordt een rode dag op de wegen in Frankrijk. "Op de hele A10 van Parijs naar Bordeaux wordt het erg druk, vooral tussen 9 en 14 uur. Op de A7 is het aanschuiven van Lyon naar Orange tussen 8 en 15 uur en van Orange naar Marseille tussen 13 en 15 uur. Ook op de A9 van Orange naar Narbonne worden er files verwacht, zeker tussen 11 en 13 uur. Op de A62 tenslotte, van Agen naar Toulouse is het aanschuiven tussen 12 en 14 uur", aldus VAB.

Ook zondag 17 juli wordt het zeer druk op de Franse wegen, zowel richting Zuiden als richting Noorden. Bovendien moet je er rekening mee houden dat van 13 tot 17 juli de Tour de France van Albertville, via Briançon en Alpe D’Huez naar Saint-Étienne, Mende, Rodez en Carcassonne rijdt.