Veel bestuurders niet in orde met autokeuring: "Onmiddellijk deze boete"

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Er rijden heel wat automobilisten rond die niet in orde zijn wat betreft de autokeuring. Er worden dagelijks meer dan een dozijn bestuurders betrapt door de Vlaamse Belastingdienst alleen al.

Sinds begin dit jaar mag niet enkel de politie bestuurders controleren of ze wel op tijd naar de autokeuring of de herkeuring zijn gegaan, en of ze niet rondrijden met een voertuig dat verboden werd tot het verkeer. Nu mag ook de Vlaamse Belastingdienst daarop controleren.

En er worden heel wat bestuurders betrapt die niet in orde zijn. "Elke dag worden er gemiddeld veertien bestuurders betrapt die zonder geldig keuringsbewijs rondrijden. De Vlaamse Belastingdienst controleert daar nog maar sinds begin dit jaar op. Vroeger mocht alleen de politie zo'n controle uitvoeren", viel te horen op VTM.

"Zeker met de hulp van ANPR-camera's, die nummerplaten herkennen, lopen er veel meer mensen tegen de lamp. Wie betrapt wordt, krijgt onmiddellijk een boete van 116 euro", weet de commerciële zender nog te melden.

Volg Redactie24 nu op Instagram