Advocaat van RSC Anderlecht op achterste poten: “Dat kan gewoon niet”

door: BVDO
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht hoorde dinsdag de strafvordering voor de rellen in Standard. Paarswit zou twee matchen zonder publiek moeten afwerken.

De laatste wedstrijd van Felice Mazzu bij Anderlecht op bezoek bij Standard liep compleet uit de hand. Nadat herhaaldelijk vuurpijlen op het veld werden gegooid werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Anderlecht kreeg van de Pro League al een boete van 50.000 euro. Nu zou er nog een forfaitnederlaag en 5.000 euro extra volgen. Maar ook twee wedstrijden zonder publiek, eentje thuis en eentje buitenshuis.

De thuismatch zonder publiek kost Anderlecht maar liefst 750.000 euro. En daarom vindt Thibault Dochy, advocaat van RSC Anderlecht, dat dit gewoon niet kan. “Dit is 20.000 fans straffen voor het gedrag van 30 heethoofden, dat kan gewoon niet”, klinkt het.

Anderlecht gaat in beroep tegen die opgelegde sanctie. Binnen twee weken is er een definitieve uitspraak. Anderlecht vroeg twee uitwedstrijden zonder publiek als mogelijk alternatief, omdat de gebeurtenissen op verplaatsing plaatsvonden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24