‘Anderlecht wil deze zomer uitpakken met komst van Jonge Duivel’

door: BVDO
Jesper Fredberg
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht staat voor een belangrijke zomermercato. Jesper Fredberg moet inlopen op de tegenstanders om de club weer boven water te krijgen.

Geen belangrijkere opdracht wellicht bij RSC Anderlecht dan de komende transferperiode. Paarswit wil de achterstand op de andere ploegen goedmaken met enkele rake transfers.

Ondanks de beperkte financiële middelen wil paarswit toch uitpakken. Met Kasper Dolberg en Luiz Vazquez op het verlanglijstje toont Fredberg aan dat er ambitie èn centen zijn.

Maar aan de andere kant moet Anderlecht ook enkele goedkope jongens binnenhalen, om die dan later met een forse winst te verkopen. Zo komt Louis Patris van OH Leuven in beeld, zo weet Het Nieuwsblad te melden.

De verdediger is amper 22 jaar oud, maar speelde zich het voorbije seizoen in de kijker. Hij werd ook opgeroepen voor de Jonge Duivels die het EK spelen.

Het eerste bod van Anderlecht is echter geweigerd. Wellicht verwacht OHL toch wel enkele miljoenen voor de sterkhouder, waardoor het uitkijken is of Anderlecht blijft inzetten op Patris.