Brugse favorieten niet onder indruk van concurrentie uit Genk voor Gouden Schoen

door: CDC
lang de ketelaere vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond weten we wie de Gouden Schoen wint. Aan HLN vertellen de drie topfavorieten uit Club Brugge wie zij de verdiende winnaar vinden. Daar zit niemand van Genk bij.

Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere hebben volgens velen de meeste kans om de felbegeerde prijs te winnen. Outsiders zijn Onuachu en Ito uit Genk, die een sterke terugronde kenden en het Brugge nog moeilijk maakten in de play-offs. 

Maar de Club Brugge spelers zijn niet akkoord. Dat Genk sterk kwam opzetten wijten ze aan de formule van de play-offs, met de puntendeling. Een systeem waar ze hard tegen zijn. Lang wijst erop dat Brugge na de reguliere competitie zelfs 20 punten voor stond. En kampioen speelde.

"Waar praten we dan over?", aldus de Nederlander. Hij merkt ook fijntjes op dat Genk nu pas 9e staat. Ook Hans Vanaken vindt dat de grote puntenkloof van toen genoeg zegt: "Sorry, maar dan heb je niet veel te vertellen. Het is zelfs een schande dat je dan nog kampioen kán worden.»

De Ketelaere noemt die puntendeling op zijn beurt "een beetje belachelijk" en "niet eerlijk." Hij vreest dat de formule in België ook Union nog zuur kan opbreken.