Felle discussie met Alderweireld: De Bruyne onthult wat er aan de hand is

door: MRO
Kevin De Bruyne
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels wonnen hun eerste groepswedstrijd op het WK met bijzonder veel moeite en het kleinste verschil tegen Canada. Kevin De Bruyne presteerde zelf ondermaats en geeft toe dat het beter moet. 

Het liep bijzonder moeizaam voor de Rode Duivels, vooral in de eerste helft kregen ze maar moeilijk voet aan de grond tegen de Canadezen. Er was ook een felle discussie tussen Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld. De Bruyne legde na afloop van de partij uit waarover.

"De discussie ging over voetbalzaken. Ik denk dat er meer ruimte was dan dat er misschien gezien werd. In de tweede helft, als we probeerden te spelen, dan kwam het er wel degelijk door", aldus De Bruyne voor de camera van VRT.

"Dat was een beetje de discussie in de eerste helft waar ik dacht dat we te veel die lange bal zochten, hoewel er wel degelijk ruimte was. Dat zijn discussies die gebeuren op het veld en dat is ook echt geen probleem."

Hij beseft dat het een heel stuk beter moet. "Als we niet top spelen, dan moet je de match op een andere manier winnen. We moeten hieruit leren, we moeten realistisch zijn. Het moet beter, inclusief ik."