Filip Joos weet waarom Tielemans niet rendeert bij de Rode Duivels

door: CDC
Youri Tielemans
Afbeelding bron: Photonews

Er is al veel inkt over gevloeid: Tielemans was ondermaats bij de Rode Duivels op het EK en op de Nations League. Voor velen het bewijs dat Tielemans niet goed genoeg is, maar Filip Joos denkt daar anders over.

Tielemans kwam opnieuw ter sprake bij Extra Time op Sporza. Hij maakte dit weekend een parel van een doelpunt en speelde een dijk van een wedstrijd bij Leicester. Nochtans speelde hij bij de Rode Duivels niet goed. Filip Joos meent te weten hoe dit komt.

Joos beweert dat het tempo in de Premier League veel hoger ligt, waardoor Tielemans beter tot zijn recht komt. De Rode Duivels spelen veel te statisch. Hein Vanhaezebrouck wees er op dat het in elk geval belangrijk is wie rond Yoeri staat. 

Maar toch plaatste Vanhaezebrouck een grote kanttekening bij de analyse van Joos. Eén wedstrijd zegt immers niet alles, er zijn ook wedstrijden in Engeland waar Tielemans ook ballen verliest. Wesley Sonck trad Vanhaezebrouck hierin bij. Een match is maar een momentopname, zo gaven beide heren aan.