Francky Dury is niet bang voor de derby tegen Club Brugge, ondanks de 0-6 van vorig jaar

door: BVDO
Francky Dury Zulte Waregem
Afbeelding bron: Photonews

Vorig seizoen hakte Club Brugge Zulte Waregem in eigen huis met 0-6 in de pan. Dit jaar komt het niet zo ver volgens Francky Dury.

Zulte Waregem gaat met veel vertrouwen naar het duel tegen Club Brugge. “Al blijft het wel Club Brugge natuurlijk. We hebben wel een goede start gehad en goede prestaties geleverd, dus we zijn klaar”, zei Dury op zijn persmoment.

Het is voor Zulte Waregem de eerste keer dat Jelle Vossen tegen blauwzwart mag spelen. “Toch belangrijk, want hij zit in de goede flow. Ik had het wat moeilijk met die clausule, maar goed. Ze stond in het contract, dus moest ze ook nageleefd worden. Gelukkig kunnen we zondag wel op hem rekenen.”

Dury ziet dit jaar eindelijk een voordeel in de situatie. “Weet je wat het is? Wij moeten elk jaar opnieuw aan een team bouwen en voor nieuwelingen is het geen cadeau om tegen een gerodeerd Club Brugge uit te komen. Het verschil dit jaar: nu zijn de jongens wel al veel beter op elkaar ingespeeld. Hadden we nu in dezelfde situatie gezeten als vorig jaar, had ik misschien schrik gehad voor een nieuwe pandoering. Nu is dat niet het geval.”