Fredberg bijzonder scherp over eigen volk bij Anderlecht: “Niet capabel!”

door: BVDO
Jesper Fredberg
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht staat voor een heel uitdagende zomermercato. CEO of Sports Jesper Fredberg weet dat hij veel werk aan de winkel heeft.

Het seizoen zit erop voor RSC Anderlecht. Het werd pas elfde in de reguliere fase van de Jupiler Pro League en speelt daardoor geen play-offs. En dus is er tijd genoeg om vanaf nu al knopen door te hakken.

Een eerste beslissing was alvast dat Brian Riemer ook volgend seizoen trainer blijft. Volgens Fredberg mag je niet alleen naar de resultaten kijken, maar moet je het werk zien dat zijn landgenoot aan het verzetten is.

In de staf van Riemer moet wel een en ander veranderen. Fredberg is bijzonder scherp voor hen. “Op dit moment hebben we geen staf die capabel is om te concurreren met de top van deze competitie. Dat is gewoon de waarheid”, klinkt het bij Mauve TV.

Ook in de spelerskern dringen zich de nodige wijzigingen op. “Ik wil ook geen enkele speler met de vinger wijzen. Het is een beetje alles samen. Er is te weinig kwaliteit in deze selectie. Daar willen we iets aan doen.”