Nederland kan het wel: fans zullen veel meer zien

door: CDC
var
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlandse voetbalbond, de KNVB, heeft beslist dat vanaf speelronde 3 van dit seizoen bepaalde beslissingen nu ook op korte video kunnen worden vertoond op de stadionschermen. 

Het is een bekend zeer bij sommige matchen: De VAR maakt een omstreden beslissing en de supporters menen met hun eigen ogen iets anders te hebben gezien. Ze blijven gefrustreerd in het stadion en moeten zich behelpen met berichtjes naar het thuisfront, waar mensen op televisie wel herhalingen kunnen zien.

Nochtans hangen er grote schermen in de stadions, maar die worden niet gebruikt om dergelijke beelden te tonen. Ook de Nederlandse voetbalbond heeft genoeg van die situatie. Na herziening van een beslissing van de scheidsrechter na advies van de VAR kunnen de beelden nu ook aan het publiek getoond worden.

De bedoeling is om met vertonen van een video op de schermen het publiek zo optimaal mogelijk te informeren. De video-feed van het betreffende moment wordt aangeleverd vanuit het ARAG KNVB Replay Center. De club bepaalt vervolgens of deze video-feed daadwerkelijk op het stadionscherm wordt vertoond.

Tags var