Olivier Deschacht jammert erop los: “Ik moet altijd tegen alles vechten”

door: BVDO
Olivier Deschacht
Afbeelding bron: Photonews

Olivier Deschacht is ondertussen drie jaar profvoetballer af. In ‘Special Forces’ krijgt zelf hij het ondertussen moeilijk.

Dag zes in ‘Special Forces’. Zelfs ex-voetballer Olivier Deschacht begint het moeilijk te krijgen, maar dan vooral op emotioneel vlak.

“Ik heb alles voor mijn carrière gedaan en alles errond werd voor mij gedaan”, zegt Deschacht aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb altijd ouders gehad die alles voor mij deden. Ik heb nooit iets tekort gehad in mijn leven. Ik heb een heel goede vrouw gehad die ook alles deed voor mij.”

Bijna vier jaar geleden kwam er een einde aan zijn huwelijk met ex-Miss België Annelien Coorevits. Het was volgens hem “de grootse mislukking van zijn leven”.

“Je droomt ervan om een gezin te stichten en samen oud te worden. Nu moet ik mijn kinderen deels alleen opvoeden. Dit is niet waar ik van gedroomd heb”, gaat Deschacht verder.

Imago en uiterlijk vertoon is duidelijk heel belangrijk. Toen hij bij Anderlecht moest vertrekken werd het hem allemaal wat zwaar.

“Ik heb pas op de laatste dag respect van mijn carrière respect gehad. Iedereen was tegen mij. En plots, op mijn veertigste, kreeg ik allemaal berichtjes met felicitaties. Dan heb ik zoiets van: ‘Fuck you’. Het is altijd al zo geweest. Ik moet altijd tegen alles vechten.”