Opnieuw sancties voor AA Gent en Charleroi na wangedrag supporters

door: CDC
supporters gent
Afbeelding bron: Photonews

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag enkele stevige boetes uitgedeeld aan de drie clubs wegens wangedrag en pyrogebruik van supporters in de tribunes.

Enkele weken na hun vorige straf, krijgen AA Gent en Charleroi opnieuw dure boetes opgelegd van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wegens wangedrag van supporters. 
Nieuw op het strafbankje was dan weer Beerschot.

De supporters van AA Gent hebben zich misdragen in de wedstrijd tegen Kortrijk van 19 september. De 1-0 was erg omstreden. Het is het begin van het debat over de beruchte "nieuwe fase." De supporters hadden echter niet veel zin in debat en gooiden met plastiek bekertjes en een stoel.

Ook Beerschotsupporters smeten dat weekend met bierbekers richting KVO spelers toen die een doelpunt vierden. De stadionomroeper probeerde nog op te roepen tot kalmte, maar zonder gevolg. Gent en Beerschot mogen nu elk 1000 euro boete betalen.

Charleroi mag dan weer 2.500 euro ophoesten voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal en het werpen van bekertjes drank naar Simogn Mignolet op dezelfde speeldag. Brugge won er met 0-1.