Stevige boetes voor Antwerp FC, AA Gent en Sporting Charleroi na wangedrag supporters

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag enkele stevige boetes uitgedeeld aan de drie clubs wegens wangedrag en pyrogebruik van supporters in de tribunes.

Antwerp krijgt de zwaarste straf van de drie. Tijdens de wedstrijd tegen OHL, die eindigde op 2-2, gooiden de supporters van Antwerp volle bierbekers naar de Leuvenaars en gebruikten ze vuurpijlen. OHL-doelman Romo en OHL-trainer Marc Brys werden elk geraakt door een beker.
Daarvoor krijgt de club nu een boete van 4.000 euro, waarvan 2.000 euro effectief. 

AA Gent supporters hadden tijdens de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge bierbekers en en niet-aangestoken vuurwerkstok in de hoek van het veld hadden gegooid. Ze raakten niemand, maar toch krijgt Gent een boete van 500 euro hiervoor.

Sporting Charleroi mag dan weer 1.000 euro ophoesten, waarvan de helft effectief, voor het gebruik van een zwarte rookpot en het ontsteken van zeven vuurpijlen voor de aanvang van de wedstrijd tegen Beerschot, die ze wonnen met 5-2. Opvallend, de supporters deden dit als protest tegen de wijziging van de voetbalwet omtrent pyrotechnisch materiaal.