Toby Alderweireld bijt van zich af na teleurstellende wedstrijd

door: CDC
Toby Alderweireld
Afbeelding bron: Photonews

Pers en publiek zijn kritisch na de non-match op Wit Rusland, er werd wel gewonnen, maar daarmee werd alles gezegd. Toby Alderweireld vindt de kritiek onterecht.

Zelfs bij de A-ploeg komt er soms kritiek op de verdediging van België, die niet meer van de jongste is. De nieuwe lichting maakte gisteren echter ook maar weinig indruk. Maar volgens Alderweireld moeten daar geen zware conclusies aan verbonden worden.

“Je hebt een lange vlucht achter de rug, het is de derde match op een week, er staat een ploeg die weinig automatismen heeft. Het veld was slecht. Kortom, de omstandigheden waren niet top. Leuk is dit niet. En toch zetten we een enorme stap richting kwalificatie.”

“In dat soort wedstrijden kan je niets winnen. Mentaal is dat ook moeilijk. Je kan alleen maar verliezen in zo'n match, zeker achterin. Je speelt heel veel vóór de bal. Als je dan aanvallend de ploeg wil helpen, staat het achterin niet altijd 100 procent. Het kan beter maar tegen Tsjechië bewezen we toch dat we verdedigend meekunnen.”

Hij volgt de mensen dus niet in hun vele kritiek: "Kijk, wij krijgen ook mee wat er gezegd wordt en ik vond dat soms toch onterecht."