VTM

Caroline Maes uit ‘Familie’ slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag: “Ongepaste opmerkingen en grijpgrage handen”

door: ASX
Afbeelding bron: Medialaan

Reeds twintig jaar speelt actrice Caroline Maes de rol van Mieke Van den Bossche in Vlaanderens langstlopende soap ‘Familie’. Naast haar acteerwerk is Caroline ook al twee jaar actief als intimiteitscoach op verschillende sets. Een relatief nieuw gegeven in Vlaanderen, maar broodnodig dat iemand op de set de grenzen bewaakt, zo blijkt.

“Als intimiteitscoach begeleid ik acteurs vooral bij intieme scènes waarin er fysieke aanraking nodig is of waarin er gekust wordt. Daar is het mijn taak om erover te waken dat iedereen zich comfortabel voelt”, vertelt Caroline in Primo.

In Vlaanderen is een intimiteitscoach nog vrij onbekend. “Wanneer ik op een set arriveer, weet niet iedereen goed wat ik kom doen: Komt ze hier een beetje voor politie spelen? Maar achteraf is iedereen wel tevreden”, gaat Caroline verder.

Zelf werd de actrice in het verleden ook al geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag. “Op vroegere sets kreeg ik al te maken met grijpgrage handen, maar ook met ongepaste commentaren of opmerkingen”, klinkt het openhartig. “Dat hoef je niet te tolereren, maar niet iedereen is daar krachtig genoeg voor”, besluit Caroline.