VTM

Jana uit 'Blind Getrouwd' doet enorm schrikken met bekentenis

door: COS
Jana en Christiaan in 'Blind Getrouwd'
Afbeelding bron: VTM

Jana De Bosscher gaf in 'Blind Getrouwd' toe dat ze voor 70 procent aan het genieten was op de boot met de andere koppels, de andere 30 procent was afzien. Dat had te maken met haar laag zelfbeeld.

Jana De Bosscher werd op school gepest omwille van haar gebit. Een beugel zorgde ervoor dat ze zich niet meer onzeker voelde over haar tanden. Zo'n vier jaar geleden ontdekte Jana haar passie voor sport. Haar complexen verplaatsten zich toen naar haar buik.

Jana begon te fitnessen en 'fitgirls' te volgen op Instagram. "Dat had ik nooit mogen doen", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Ik ben heel gevoelig voor vergelijking, daardoor is het geëscaleerd. Als ik nu een hongertje heb, kijk ik eerst of mijn buik niet te opgeblazen staat. Als dat het geval is, mag ik niet eten."

Tijdens 'Blind Getrouwd is Jana erachter gekomen dat het probleem dieper zit dan ze dacht. Voor professionele hulp is Jana naar eigen zeggen nog niet klaar. "Ik ben bang dat ik dan moet toegeven dat ik een of andere eetstoornis heb. Dat is een label dat ik nog niet wil hebben. Terwijl ik wel denk dat ik het een beetje heb."