Alpecin-Deceuninck vreest Visma-Lease Bike niet: “Hebben iets dat zij niet hebben"

door: AVL
Christoph Roodhooft
Afbeelding bron: Photonews

Met zeges in Milaan-San Remo (Jasper Philipsen) en de Ronde van Vlaanderen (Mathieu van der Poel) lijkt het voorjaar van Alpecin-Deceuninck nu al geslaagd.

Vooral deze zege in de Ronde van Vlaanderen betekende een statement van formaat voor de Belgische wielerformatie. In de aanloop naar Vlaanderens Mooiste heersten er namelijk heel wat twijfels over het team rond kopman Mathieu van der Poel.

Het team van Alpecin reed zondag echter een beresterke koers en snoerde zo alle twijfelaars de mond. Aan vertrouwen dan ook geen gebrek bij teammanager Christoph Roodhooft, die ervan overtuigd is het team zich naast een grootmacht als Visma-Lease a Bike kan zetten.

"Als je ziet met hoeveel mensen wij er dit jaar al bij waren aan de voet van de Poggio, dan denk ik: we hebben al vaker bewezen dat onze ploeg aanwezig genoeg is op de momenten dat het ertoe doet", aldus Roodhooft bij Wielerflits.

"Wij kunnen natuurlijk minder schaken dan Visma | Lease a Bike of Lidl-Trek, dat weten we ook, maar als Mathieu goed is, hebben we een kopman die zij niet hebben."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24