Arnaud De Lie heeft wat te zeggen over EK wielrennen én Wout van Aert

door: BVDO
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Arnaud De Lie is samen met Wout van Aert kopman op het EK wielrennen. Dat wordt eind deze maand gereden in Nederland.

Het gaat hard voor Arnaud De Lie. De pas 21-jarige renners van Lotto Dstny won dit seizoen al zeven keer en wil daar deze maand enkele overwinningen aan toevoegen.

Vrijdag staat hij aan de start van de GP van Québec in Canada, min of meer toch wel de generale repetitie voor het EK in Drenthe later deze maand.

“De parcoursen lijken gelijkaardig. We hebben een sterke Belgische ploeg. Met Wout van Aert en ik hebben we twee mooie kaarten om te spelen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Overleg met Wout van Aert was er nog niet. “We zien elkaar niet zo vaak. Dat contact komt vanzelf wanneer we onze kledij gaan afhalen bij de Belgische wielerbond. Het is twee jaar geleden dat ik nog eens die mooie blauwe trui van de Belgische ploeg heb kunnen dragen. Ik heb het gemist.”

Zowel De Lie als Van Aert zijn allebei kopman op het EK. “We zijn gelijkaardige renners, behalve op het vlak van tijdrijden. Wout is een bron van inspiratie. We kunnen op het EK samen ver geraken. Op het WK heeft de Belgische ploeg trouwens bewezen dat ze uitstekend kunnen samenwerken.”