Bakelants geeft Evenepoel goede raad voor de Vuelta: "Dat zal de doorslag geven"

door: JDH
Jan Bakelants
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel krijgt met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard twee serieuze uitdagers in de Vuelta. Jan Bakelants ziet alvast waar een van de beslissingen zal liggen voor de eindzege. 

De startlijst van de Vuelta is dit jaar bijzonder sterk. Met titelverdediger Remco Evenepoel, Girowinnaar Primoz Roglic en tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard staan de winnaars van de laatste drie grote rondes aan de start in Barcelona. 

Vooral het koningskoppel van Jumbo-Visma, met Roglic en Vingegaard, wordt moeilijk om te kloppen. "De druk ligt bij Jumbo-Visma. Met die ploeg en dat duo zijn ze de topfavoriet. Om de ronde te dragen en de Vuelta te winnen", zei Jan Bakelants bij De Tribune. 

De kans bestaat dat het vooral een strijd wordt tussen de kopmannen en de sterke ploeg van Jumbo-Visma niet heel veel verschil zal maken. En daar ligt de sleutel volgens Bakelants, omdat Jumbo-Visma dus twee kopmannen heeft.

"Individueel zijn Vingegaard en Roglic niet noodzakelijk sterker dan Remco, maar als ze met drie overschieten, moet hij er wel 2 controleren. Ik denk dat dat de doorslag zal geven. Als die twee elkaar vinden, tenminste."