Bom ontploft over Cian Uijtdebroeks: “Hij rijdt volgend jaar voor Jumbo Visma”

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks maakte dit jaar een stevige indruk in de Vuelta. Maar de doorgroeimogelijkheden leken beperkt bij BORA-hansgrohe.

Het was opvallend nieuws zaterdagavond: Jumbo Visma kondigde de komst van Cian Uijtdebroeks aan voor 2024. Opvallend, want onze landgenoot had nog een contract voor een jaar bij zijn Duitse wielerclub.

BORA-hansgrohe stuurde eventjes later een statement de wereld in dat dit niet kon, precies omdat Uijtdebroeks nog tot 31 december 2024 onder contract ligt bij de ploeg.

“Ik ben heel blij met de overgang naar Team Visma | Lease a Bike”, liet onze landgenoot in een persbericht al optekenen. “De afgelopen jaren is dit een toonaangevende ploeg gebleken. Met natuurlijk 2023 als absolute uitblinker door de winst in de drie grote rondes. Ik vind het een eer om te mogen leren van mannen als Jonas, Wout en Sepp. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Team Visma | Lease a Bike.”

Het management van Uijtdebroeks, A&J All Sports, stuurde uiteindelijk een statement de wereld in om alles duidelijk te maken.

“Het contract tussen Cian Uijtdebroeks en BORA-hansgrohe is beëindigd op 1 december 2023. De juridische procedure is al op gang gebracht door Cian en de UCI is op de hoogte van de beëindiging van het contract.”

“Cian heeft vertrouwen in een goede uitkomst van de hangende procedure en zal voorlopig niet reageren. Hij is uiteraard opgewekt over zijn toekomstige samenwerking met Team Visma | Lease a Bike vanaf volgend seizoen”, besluit men.