Coach Tadej Pogacar stelt wielerfans gerust na zorgwekkende geruchten

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Daar waar Jonas Vingegaard deze week de Tour de France helemaal naar zijn hand zette, kende Tadej Pogacar een inzinking van jewelste.

Nadat hij dinsdag in de tijdrit Vingegaard met maar liefst anderhalve minuut zag uitlopen, zakte Pogacar in de koninginnenrit helemaal door het ijs waardoor hij zijn derde eindoverwinning in de Tour definitief mocht vergeten.

De fysieke instorting van Pogacar zou voor een deel te maken kunnen hebben met zijn drukke kalender in het voorjaar. Vele wielerfans vrezen nu echter dat de Sloveen vanaf volgend jaar de voorjaarsklassiekers genre de Ronde van Vlaanderen aan zich voorbij zal laten gaan om zich volledig te focussen op de Tour.

Inigo San Millan, head of performance bij UAE, drukte deze speculaties in een interview met het Franse l'Équipe echter de kop in. "Ik denk niet dat Tadej de klassiekers links moet laten liggen als hij in de toekomst nog de Tour wil winnen", aldus de Spanjaard. "Het feit dat hij begin april zijn topvorm bereikte in de Ronde van Vlaanderen betekent niet dat hij zijn kansen op het winnen van de Tour in juli op het spel zet."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24