Daar zijn de geruchten weer: “Rijdt Pogacar met een motortje in zijn fiets?”

door: BVDO
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar blies de concurrentie weg in de Giro d’Italia. En dan wordt automatisch weer over motortjes in de fietsen gesproken.

De 107de editie van de Giro d’Italia was de snelste ooit. Dan wordt al snel weer de link gelegd met mechanische doping en motortjes.

“Je zou soms denken dat Tadej Pogacar op een brommertje rijdt, maar dat is helaas niet het geval”, vertelt de spion in het peloton van Sporza. “In het peloton wordt er eigenlijk nooit over motortjes gesproken.”

In het verleden werden al verschillende renners beschuldigd van mechanische doping, maar bewijzen zijn er nooit geleverd. Toch blijven de geruchten altijd bestaan.

“Om de zoveel tijd heb je wel een of andere pipo, zoals Jérôme Pineau, die zegt dat renners motortjes gebruiken. Maar ik zou niet weten hoe je als renner zoiets nog in je hoofd zou halen en hoe je er nog mee zou wegkomen in deze tijden vol controles.”

Toch moet het volgens de spion van Sporza ooit gebeurd zijn. “In de periode 2008-2013 doken er af en toe verhalen op over motortjes in het peloton. Ik geloof dat er toen effectief renners met een motortje in hun fiets rondgereden hebben.”