Eén ding is al zeker over het nieuwe contract van Jasper Philipsen

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Waar rijdt Jasper Philipsen volgend seizoen? Er blijven nog steeds drie ploegen in de running om hem te huisvesten vanaf 2025.

Eind dit jaar loopt het contract van Jasper Philipsen bij Alpecin-Deceuninck af. Manager Alex Carera onderhandelt momenteel met zijn huidige ploeg, UAE Team Emirates en BORA-hansgrohe.

Ploegmaten meenemen is alvast niet de bedoeling. “Bij UAE kent hij nog een aantal renners en kan iemand als Molano hem bijstaan”, zegt Carera aan Het Nieuwsblad. “Bij BORA hebben ze ook een aantal jongens om een sprint voor te bereiden en kan hij met Meeus één van zijn beste vrienden terugvinden.”

Eén ding is wel al zeker over het nieuwe contract, zo geeft Carera nog mee. Philipsen zal een pak meer verdienen. Dat heeft volgens zijn manager te maken met het feit dat hij Touretappes won en een Monument op zijn naam schreef.

Lang zal het niet meer duren voor er duidelijkheid is. “Jasper is iemand die weet wat hij wil en snel beslissingen neemt. Hij overlegt met zijn familie en zijn vriendin Melanie die heel belangrijk voor hem is en dan hakt hij de knoop door.”